a. In cazul unei gradini mici se recomanda o masina de tuns gazon electrica sau pe benzina cu impingere,care este usoara si facil de directionat

b. Gradina dumneavoastra are suprafete mari de gazon,insa si suprafete usor inclinate?

In acest caz va recomandam o masina de tuns gazon mai lata cu sistem de antrenare a rotiilor pentru o tundere comfortabila si putin solicitanta, sau un robot de tuns gazon.

c. Aveti in gradina un gazon cu suprafata mare,arbori si arbusti? Exista pante si ocazional,iarba inalta? Atunci,o masina de tuns gazon cu sistem de antrenare a rotiilor si VarioSpeed,un tractor de tuns gazon sau un robot de tuns gazon sunt tocmai potrivite pentru dumneavoastra.

2.Aerarea gazonului 

Aerarea gazonului este necesara pentru a asigura pantrunderea oxigenului in sol. Operatiunea se executa cu ajutorul rolelor aeratoare cu care sunt dotate scarificatorele AL-KO, facand mici gauri in sol decompactandu-l. Aerarea se face cel mai bine in conditii de umezeala a solului.

3.Utilitatea unui scarificator de gazon

Pentru avea un gazon sanatos pe tot parcursul anului scarificarea gazonului este o operatiune esentiala. Scarificarea este recomandata a fi facuta primavara si toamna dupa aerarea gazonului.Operatiunea in sine consta in indepartarea firelor si muschiilor de iarba ramase de la taiere sau cazute in timpul iernii.

La baza firelor de iarba, orice gazon are un material fibros si descompus, format din resturi de iarba taiata, frunze moarte, rizomi, etc. In cantitate mica, acest material este benefic, dar in cantitate mare nu .Prin scarificare se elimina din gazon aceste uscaturi, ceea ce va imbunatati patrunderea aerului, a apei si a dezvoltarii microorganismelor necesare solului unui gazon.

Este recomandat sa treci  de doua ori prin gazon cu scarificatorul pentru a avea rezultate satisfacatoare. Scarificarea trebuie executata cand pamantul este mai uscat

4.Trimmerul de gazon

Trimmerul de gazon se foloseste in completarea masinilor de tuns gazon. Este necesar pentru taierea ierbii si a buruienilor din locurile greu accesibile masinilor de tuns gazon. Cand iarba este prea inalta trimmerul este solutia perfecta.

Se poate folosi pe terenuri accidentate cu denivelari unde masina de tuns iarba nu poate intra. Iarba crescuta pe langa garduri,ziduri si la colturile cladirilor se poate taia numai cu ajutorul trimmerului. Pentru taiarea ierbii in jurul pomilor se utilizeaza tot un trimmer de gazon.

5.Motocoasa

Cu motocoasa se poate taia iarba in locuri greu accesibile care au obstacole. Se pot utiliza atat pe terenuri mici si medii cat si terenuri mari depinde din ce categorie face parte. Exista motocoase hobby, semiprofesionale si profesionale.

Sunt usor manevrabile , chiar si cele profesionale avand ham de purtare si un sistem antivibratie integrat si maner tip bicicleta. Motocoasele se utilizeaza si la taierea de buruieni, iarba incalcita si chiar si stuf.

6.Motocositoare

Motocositoarele se utilizeaza pe terenuri mai mari cu denivelari si acces mai greu, cu buruieni si iarba crescuta mare. Sunt usor manevrabile si foarte fiabile. Se pot folosi si in conditii grele de catre oricine, fara experienta de folosire a utilajelor. Motocositoarele se utilizeaza in procesul de afanare a solului. Vin cu diverse accesorii cu care se pot efectua si alte activitati.