Mi-am adus aminte de o faza tare care mi s-a intamplat acum cativa ani. Cautam cu disperare de munca . In domeniul meu,bineinteles. Treburile mergeau prost pe atunci, asa ca ma straduiam sa supravietuiesc onorabil.

Si gasesc un anunt in ziar in care zicea ca o familie tanara, compusa din doi membrii, cauta bucatar profesionist, de sex feminin. Dau telefon, raspunde una amabila toata si cu o voce foarte  suava. Ma programeaza la interviu pentru a doua zi.

Ma aranjez, ma fac frumoasa, imi iau diploma la mine si plec. Ajung intr-o zona foarte frumoasa din Bucuresti, numai vile si case dragute,nu conteaza unde anume, dar era frumos. Un el si o ea ma asteptau la intrare. Zambitori,tineri, plini de bani dupa cum aratau si ei si casa lor. Ma invita in living si stam la taclale. Din vorba in vorba, observ ca pe ei mai mult ii interesa daca sunt maritata si daca am copii, nicidecum diploma si experienta mea in gatit. Ca, daca am mai fost in strainatate, cum mi se pare, ce parere am de gandirea libera a strainilor si alte chestii. Tot aduceau discutia spre cat de libere sunt relatiile sexuale in occident si cat de obtuzi suntem noi, romanii in gandire. Deja ma cam puneau pe ganduri si ceva nu imi mirosea a bine.

Ma rog, zic hai sa plec ce sa mai stau pe acolo, mai ales ca nu dadaeu vreun semn ca ar vrea sa ma angajeze. Astia, cand au vazut ca ma ridic, ” Ca mai stati un pic sa vorbim ceva, ca noua ne place tare mult de dvs si am vrea sa colaboram”. Holly shit, nu ma inebuni, credeam ca nu va place deloc, ca de gatit nu m-ati intrebat nimic. Ma intreaba cati bani vrau ca sa vin de trei ori pe saptamana si sa gatesc. Zic: atat si atat. Buuuun. ” Uite, noi va oferim atat( dublu fata de cat cerusem si nu cer deloc putin de obicei), dar avem o rugaminte: noua ne place sa facem sex cand cineva se uita la noi. Nu va punem sa faceti nimic, stati linistita, suntem oameni seriosi(yeah,right), doar sa stati pe un fotoliu si sa va uitai la noi.”

Bai, mi-a cazut fata. Nu puteam sa cred ca e adevarat asa ceva. Sigur ca stiam ca exista si astfel de preferinte sexuale, ca doar  n-am trait in jungla, dar nu ma asteptam sa mi se intample tocmai mie. Acum rad, dar atunci eram socata de-a dreptul si tin minte perfect ca aveam gura uscata . Am luat-o incet spre iesire, dar daeam din gura in continuu ca sa nu se vada ca eram speriata. Ca o sa va sun eu daca ma hotarasc, ca stati sa vorbesc si cu sotul sa vad ce zice, va sun, stati linistiti. Da, da, va suna moartea, ca eu sigur  u, zic in mintea mea.

Plec, lasandu-i incantati. Doua zile dupa aceea m-au sunat cred ca si de 5 ori pe zi. Evident ca n-am raspuns si astfel mi-am ratat cariera de bucatar privitor la partide incendiare de sex.