Cine nu s-a taiat sau nu s-a julit ori nu s-a ars superficial ?
O solutie la indemana oricui este pregatirea unei creme cicatrizante si antiseptice…
Astazi am facut practic o super crema cicatrizanta, antiseptica si care sa hraneasca putin si stratul de piele care trebuie sa se refaca.
Pentru aceasta am folosit :
- 50 ml ulei de catina;
- 50 ml ulei de galbenele;
- 20 g ceara naturala;
- cate 6 picaturi de ulei esential de roinita, respectiv de rozmarin;
- 10 picaturi de Vitamina E naturala.
Uleiul de catina si de galbenele a fost pregatit separat, prin macerarea plantei in ulei de masline extravirgin timp de 4 saptamani. In locul uleiului de masline se poate folosi unt clarificat (am ramas dator sa va explic cum se face, dar probabil voi face un articol cu tema asta) sau untura de porc.
Ceara naturala a provenit de la fagurii facuti de albine. Pentru a se topi mai repede, ceara fost rupta in bucati mai mici. Uleiul de catina impreuna cu uleiul de galbenele si ceara se pun la incalzit, la foc mic, intr-un ibric. Se va incalzi imediat avand in vedere cantitatea mica.
Am amestecat in permanenta continutul rezultat cu un betisor de bambus. Am lasat foarte putin sa se raceasca, circa 5 min, dupa aceea am pus uleiurile esentiale si vitamina E si apoi am continuat sa amestec pana a inceput sa se intareasca putin continutul, devenind vascos. Am turnat in cutii speciale pentru alifii/creme.
Recipiente din plastic, mate sau transparente, de diferite capacitati (30 – 50 – 100 ml) se gasesc si se pot comanda pe Internet. Cine doreste sa afle de unde am luat cutiutele, poate intreba folosind adresa de e-mail, de la pagina de contact si va voi da o sursa serioasa!
Etichetele sunt facute in joaca, sa dea un aspect mai frumos, fara vreun scop comercial ! Cu continutul rezultat din reteta de mai sus am umplut 2 cutii de 50 ml si una de 30 ml.
In final a iesit o crema care isi pastreaza consistenta si la temperatura camerei si are un miros foarte placut, fara sa mai vorbim despre beneficiile terapeutice ale acesteia.