Barocul high tech este stilul de ultim moment care ii preocupa pe cei mai inventivi si talentati designeri de pretutindeni.
Muncim din ce in ce mai mult, iar locuintele noastre devin un refugiu, un spatiu intim si calduros, plin de culoare si de forme prietenoase.
S-a dus era minimalismului pur sange sau a high tech-ului. Gata cu liniile intransigente si materialele reci ca metal, piatra sau sticla. Si de ce nu am putea, totusi, combina mobilierul cu un aer mai clasic si tehnologiile de ultima ora? Evident ca expresia baroc high tech este doar o inventie pentru a da acestui stil un nume mai interesant. Asta nu inseamna ca celebrul designer de interior olandez care a inventat masuta de sufragerie cu blat dublu nu este aproape de acest concept prin intermediul ultimelor sale creatii. Practic, celebra masuta a fost descoperita aproape din greseala, designerul olandez fixand un blat dublu sub masa, direct pe barele de sprijin, în loc sa aplice procedeul la partea de sus. Astfel, acesta a gasit un spatiu pe care l-a considerat in acel loc dintotdeauna, dar fara sa fie niciodata utilizat la adevarata sa valoare. A fost improvizat si un capac pentru a ascunde aceasta dublura a blatului principal si, in acest mod, stilul clasic de cateva sute de ani de luat masa s-a schimbat radical.
Aceasta masuta cu blat dublu transpune ideea simpla de a pune in valoare spatiul, altfel inutil, aflat sub blatul obisnuit al mesei. Piesa beneficiaza de doua variante: masa de sufragerie si consola. Ei bine, inchipuiti-va urmatorul secenariu. E week-end, dar mai aveti ceva de lucru la laptop pana vin prietenii in vizita. Ridicati frumusel capacul pozitionat la capatul mesei, cablati computeul si va puneti pe treaba. Intre timp, sotia pune linistita masa la celalalt capat. Suna la usa, au venit musafirii. Pac, ati pus capacul, masa e gata pentru o cina fastuoasa.
Alt scenariu acum: Spatiul este o reala problema pentru voi si nu stiti unde sa mai inghesuiti un birou. In acest caz, alegeti consola olandeza: ocupa doar 120×60 cm, are obturatii discrete pentru cabluri, si dupa ce puneti capacul, puteti aseza deasupra o vaza superba plina cu flori.
Si de ce nu am duce conceptul si mai departe? Ce ziceti de o masuta stilata din lemn care ascunde, de fapt, un subwoofer sau un home cinema? Sau de un satelit mascat intr-o carcasa ce aduce mai degraba cu o piesa decorativa? Am terminat si cu cablurile imprastiate prin toata casa. Cele ou antene, una via USB, si alta prin mini-jack, transmit muzica din calculator pe calea undelor, direct catre boxe. Ce va puteti dori mai mult?